Kinderdagverblijf Bommes

waar uw kinderen thuis zijn

Home » Doelstelling & visie

Doelstelling & visie

Doelstellingen

Kinderdagverblijf Bommes zorgt voor de opvang en opvoeding van kinderen onder de 4 jaar. Wij willen een veilige plaats creëren voor kinderen waar zij zich thuis voelen en zich optimaal kunnen ontplooien. Met ouders willen wij een relatie aangaan waarin we samen kunnen denken over de opvoeding van hun kind en hen hierin kunnen ondersteunen.

Onze visie op het kind

Voor ons is ieder kind een persoon met eigen individuele mogelijkheden. Opvoeding bestaat eruit om randvoorwaarden te creëren waarbinnen een kind zich zo goed mogelijk kan ontplooien. Vanuit onze visie op het kind bieden wij kinderen zoveel mogelijk aan. Ieder kind benut deze mogelijkheden op zijn of haar eigen wijze, omdat ieder kind zijn of haar eigen ontwikkelingslijn volgt.

Onze visie op opvoeden

Het accent in onze opvoeding ligt op het begeleiden van kinderen. Kinderen in verschillende groepen zitten in een andere fase van hun ontwikkeling. Om deze reden hebben wij in iedere groep de accenten van het opvoeren op een ander vlak liggen. Voor een optimale ontwikkeling vinden wij een positieve benadering van het kind belangrijk.

Daarnaast is de directe omgeving een zeer belangrijke rol in de ontwikkeling van het kind. Door onervarenheid in het leven, staat het kind nog open voor allerlei invloeden en ervaringen..

Die kan het kind, afhankelijk van zijn individuele mogelijkheden, benut of onbenut laten. Het open staan en het ervaren van de omgeving is volgens Bommes het meest essentieel in de ontwikkeling van het jonge kind. De omgeving is om deze reden uitdagend ingericht, zodat het kind wordt aangemoedigd om te gaan ontdekken. We proberen in alle groepen dagelijks naar buiten te gaan.

Kom eens bij ons kijken

Bent u benieuwd of ons kinderdagverblijf bij u en uw kind past? Vraag dan hieronder een rondleiding aan.
Stuur een mail naar ons

  • Velden met een * zijn verplicht
    Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Proef de sfeer van ons kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Bommes