Kinderdagverblijf Bommes

waar uw kinderen thuis zijn

Home » Activiteiten

Activiteiten

Om u een impressie te geven wat er allemaal op Bommes ondernomen wordt, vindt u hier een aantal van onze activiteiten:

Themamaand peutergroep

Om de maand heeft de peutergroep een themamaand. Er wordt dan aandacht besteed aan onderwerpen die aansluiten op de belevingswereld van de kinderen, zoals vervoer, voeding, dierentuin, het lichaam. Rondom het thema worden allerlei activiteiten gedaan zoals voorlezen, handvaardigheidjes, spelletjes zingen etc.
Slaapfeest
Eenmaal per jaar wordt er een slaapfeest georganiseerd, waarbij de kinderen (vanaf 2 jaar) en de leidsters één nachtje op Bommes mogen logeren. Dit is dan altijd een dolle boel – erg gezellig met z´n allen eten, spelen, slapen.

Buiten spelen

Zodra het redelijk weer is, gaan we met de dreumesen en peuters naar buiten om in de tuin te spelen. Wij maken gebruik van het schoolplein dat aan onze tuin grenst.

Ouderavonden

Er worden jaarlijks zo´n drie ouderavonden georganiseerd met onderwerpen zoals taalontwikkeling, voorlezen, voeding, muziek en liedjes, dagprogramma, schoolkeuze e.d. De Iudercommissie organiseert er jaarlijks één in samenwerking met Bommes.

Bommesfeest

Dit wordt jaarlijks door de Oudercommissie georganiseerd.

Het Bommesfeest wordt jaarlijks door de Oudercommissie georganiseerd, meestal op zaterdag. Kinderen en ouders worden uitgenodigd, maar opa´s, oma´s en familie komen vaak gezellig mee. Er worden allerlei spelletjes gedaan onder het genot van een hapje en een drankje, en het springkussen ontbreekt hier niet!

Uitjes buiten Bommes

Als er relatief weinig kinderen op de groepen zijn, willen de leidsters wel eens met de dreumesen en peuters iets buiten Bommes ondernemen. Voor activiteiten dichtbij Bommes geldt dat wij één (1) leidster per 4 kinderen inzetten en gaan wij wat verder weg, geldt één (1) leidster per 3 kinderen. Bij deze laatst genoemde uitjes vinden we het leuk wanneer ouders meegaan. Deze worden dan natuurlijk vooraf aangekondigd. We gaan ervan uit dat u zich als ouder hierin kunt vinden.

Dit is de lijst van uitjes c.q. activiteiten die wij dan met kinderen doen.

• Dierentuin
• Kinderboerderij
• Speeltuin Heemraadssingel
• Spido
• Rotterdam/Schiedam inclusief eten
• Boodschappen doen
• Miniworld
• Theatervoorstelling Hofplein

Kom eens bij ons kijken

Bent u benieuwd of ons kinderdagverblijf bij u en uw kind past? Vraag dan hieronder een rondleiding aan.
Stuur een mail naar ons

  • Velden met een * zijn verplicht
    Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Proef de sfeer van ons kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Bommes