Kinderdagverblijf Bommes

waar uw kinderen thuis zijn

Home » Kinderdagverblijf: onze activiteiten

Kinderdagverblijf: onze activiteiten

In ons kinderdagverblijf met leuke activiteiten zorgen we ervoor dat uw kind een geweldige tijd beleeft. Bij Kinderdagverblijf Bommes in Rotterdam worden dagelijks diverse activiteiten georganiseerd die bijdragen aan de ontwikkeling en het plezier van uw kind. Hierdoor ontwikkelen ze niet alleen hun sociale vaardigheden, maar beleven ze ook volop avontuur en plezier.

Ons kinderdagverblijf organiseert verschillende activiteiten

Om u een impressie te geven wat er allemaal op Kinderdagverblijf Bommes ondernomen wordt, vindt u hier een aantal van onze activiteiten:

Themamaand peutergroep

Om de maand heeft de peutergroep een themamaand. Er wordt dan aandacht besteed aan onderwerpen die aansluiten op de belevingswereld van de kinderen, zoals vervoer, voeding, dierentuin, het lichaam. Rondom het thema worden allerlei activiteiten gedaan, zoals voorlezen, handvaardigheidjes, spelletjes, zingen, etc.

Slaapfeest

Eenmaal per jaar wordt er een slaapfeest georganiseerd, waarbij de kinderen (vanaf 2 jaar) en de leidsters één nachtje op Bommes mogen logeren. Dit is dan altijd een dolle boel – erg gezellig met z´n allen eten, spelen, slapen.

Buiten spelen

Zodra het redelijk weer is, gaan we met de dreumesen en peuters naar buiten om in de tuin te spelen. Wij maken gebruik van het schoolplein dat aan onze tuin grenst.

Ouderavonden

Er worden jaarlijks zo’n drie ouderavonden georganiseerd met onderwerpen, zoals taalontwikkeling, voorlezen, voeding, muziek en liedjes, dagprogramma, schoolkeuze en dergelijke. De oudercommissie organiseert er jaarlijks één in samenwerking met Bommes.

Bommesfeest

Het Bommesfeest wordt jaarlijks door de Oudercommissie georganiseerd, meestal op zaterdag. Kinderen en ouders worden uitgenodigd, maar opa´s, oma´s en familie komen vaak gezellig mee. Er worden allerlei spelletjes gedaan onder het genot van een hapje en een drankje, en het springkussen ontbreekt hier niet!

Uitjes buiten Bommes

Als er relatief weinig kinderen op de groepen zijn, bijvoorbeeld tijdens de vakantieopvang, willen de leidsters wel eens met de dreumesen en peuters iets buiten Bommes ondernemen. Voor activiteiten dicht bij Bommes geldt dat wij één leidster per 4 kinderen inzetten en gaan wij wat verder weg, geldt één leidster per 3 kinderen. Bij deze laatstgenoemde uitjes vinden we het leuk wanneer ouders meegaan. Deze worden dan natuurlijk vooraf aangekondigd. We gaan ervan uit dat u zich als ouder hierin kunt vinden.

Dit is de lijst van uitjes c.q. activiteiten die wij dan met kinderen doen.

 • Dierentuin
  • Kinderboerderij
  • Speeltuin Heemraadssingel
  • Spido
  • Rotterdam/Schiedam inclusief eten
  • Boodschappen doen
  • Miniworld
  • Theatervoorstelling Hofplein

Kom langs voor een kennismakingsgesprek

Wilt u uw kind inschrijven in een actieve kinderopvang in Rotterdam waar altijd wat te beleven valt? Plan dan een kennismakingsgesprek. Aanmelden kan eenvoudig via ons aanmeldformulier. Na aanmelding contacteren wij u om het gesprek concreet in te plannen. Wij verwelkomen u graag om de sfeer te komen proeven en alle mogelijkheden te bespreken.

Kom eens bij ons kijken

Bent u benieuwd of ons kinderdagverblijf bij u en uw kind past? Vraag dan hieronder een rondleiding aan.
Stuur een mail naar ons

 • Velden met een * zijn verplicht
  Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Proef de sfeer van ons kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Bommes